|
||||||||||
Tortellini pod beszamelemKrótki opis potrawyPrzepis bardzo dobryPotrzebne składniki tortellini - 50 g szklanka esencjonalnego bulionu - 1 szkl. śmietana - 2 łyżka(i) starty żółty ser - 10 dag sól pieprz gałka muszkatałowa Etapy przyrządzania1
Tortellini ugotować na wpół twardo. Masło roztopić w garnuszku o grubym dnie, wsypać mąkę i wymieszać.Wlać bulion i ciągle mieszając zagotować.Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Żaroodporną formę natłuścić, ułożyć tortellini i zalać sosem.Wierzch posypać startym serem, zapiekać ok 25 minut.Podawać gorące.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|