Tortellini pod beszamelem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przepis bardzo dobry

Potrzebne składniki

• tortellini - 50 g
• szklanka esencjonalnego bulionu - 1 szkl.
• śmietana - 2 łyżka(i)
• starty żółty ser - 10 dag
• sól
• pieprz
• gałka muszkatałowa

Etapy przyrządzania

1
Tortellini ugotować na wpół twardo. Masło roztopić w garnuszku o grubym dnie, wsypać mąkę i wymieszać.Wlać bulion i ciągle mieszając zagotować.Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Żaroodporną formę natłuścić, ułożyć tortellini i zalać sosem.Wierzch posypać startym serem, zapiekać ok 25 minut.Podawać gorące.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher