|
||||||||||
Sos afrykańskiKrótki opis potrawyPodawać do cielęciny i drobiu.Potrzebne składniki 1 1/2 szkl. bulionu z drobiu cebula 2 łyżkji oliwy 2 pomidory banan 1 1/2 łyżki mąki ćwierć szkl. białego wytrawnego wina sok z cytryny cukier, sól, biały pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę posiekać i usmażyć na oliwie. Dołożyć pokrojone drobno pomidory i dusić do miękkości, a następnie przetrzeć. Mąkę rozprowadzić zimnym bulionem, wlać do przecieru, zagotować go, nie przerywając mieszania, dodać pokrojony na półplasterki banan i wino. Sos doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem, solą i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|