|
||||||||||
Sos bretońskiKrótki opis potrawyPodawać do wszystkich rodzajów mięs oraz klusek i ryżu.Potrzebne składniki szkl. gęstej śmietany cebula 2 strągi papryki 3 łyżki oliwy łyżjka koncentratu pomidorowego łyżeczka maki łyżka posiekanej natki pietruszki sok z cytryni i pomarańczy sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę i papryke pokroić w kostkę, usmażyć na oliwie. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę dusić razem, potem opruszyc mąką, zalac śmietaną, dokładnie wymieszać zagotować. Wsypać natke pietruszki. Sos doprawic do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i pomarańczy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|