|
||||||||||
Sos maltańskiKrótki opis potrawyPodawac do ryb, owoców morza i jarzyn.Potrzebne składniki 1 1/2 szkl. wywaru z ryb 15 dag wędzonej ryby 2 łyżki masła 1 1/2 łyżki mąki łyżka kaparów 3 łyżki gestej śmietany gorczyca sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Rybę obrac za sóry i ości, pokroic na małe kawałki. Na rozgrzanym w rondlu maśle zasmażyć mąkę, nie rumieniąc jej. Zasmażkę rozprowdzoć zimnym wywarem, a następnie zagotować. Wsypać kapary i gotowac na małym ogniu około 8 min, często mieszając. Pod koniec dodac kawałki ryby i śmietanę. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i gorczycą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|