|
||||||||||
Suflet morelowyKrótki opis potrawydeserPotrzebne składniki morele - 50 dag cukier - 1/2 szkl. białka - 5 szt. Etapy przyrządzania1
Morele umyć, przeciąć na pół, usunąć pestki, skropić wrzącą wodą i rozgotować, a następnie przetrzeć przez sito
2
Przecier połączyć z cukrem (pozostawiając 1 łyżkę), podsmażyć do zgęstnienia
4
Ubijając dalej dodawać ją do zagęszczonego gorącego przecieru, gotową masę wyłożyć do natłuszczonych foremek, wierzch wysypać równomiernie cukrem, piec ok 15 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|