Deser biało-czerwony

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Deser biało-czerwony

Potrzebne składniki

• 2 opakowania serka homogenizowanego (ok. 50 dag)
• 1 opakowanie gotowej galaretki wiśniowej lub truskawkowej
• 5 dag świeżych lub mrożonych truskawek
• 2 - 3 łyżki cukru pudru, wanilia lub cukier waniliowy.

Etapy przyrządzania

1
Na 2 - 3 godz. wcześniej przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i pozostawić, aż zacznie krzepnąć. Truskawki starannie opłukać, obrać z szypułek (mrożone na 30 min. przed przyrządzaniem przesypać 1 łyżką cukru pudru). Twarożek wymieszać z cukrem i wanilią. W szklanych pucharkach lub miseczkach układać na przemian twarożek i galaretkę. Wierzchnią warstwę powinna stanowić galaretka, ułożyć na niej po kilka truskawek, pozostawić w lodówce do stężenia.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher