|
||||||||||
Deser z jabłkamiKrótki opis potrawyDeser z jabłkamiPotrzebne składniki 50 dag owoców czarnego bzu, skórka cytryny lub olejek cytrynowy 5 jabłek, 3 łyżki mąki kartoflanej, 4 łyżki cukru, sok z cytryny lub odrobina kwasku cytrynowego. Etapy przyrządzania1
Owoce czarnego bzu ugotować do miękkości w litrze wody z dodatkiem skórki cytrynowej. Przetrzeć przez gęste sito, aby pestki nie dostały się do soku.
Obrać jabłka, pokrajać na kawałki, wrzucić do soku z czarnego bzu i gotować chwilę razem. Rozmieszać mąkę kartoflaną w zimnej wodzie, dodać do soku i mocno mieszając, zagotować.
Posłodzić i doprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem. Wlać do kompotierek, schłodzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|