|
||||||||||
Sos warzywnyKrótki opis potrawyPodawać do ryb i mięs pieczonych na ruszcie.Potrzebne składniki cebula pietruszka 2 marchewki kawałek selera 1 kg pomidorów pół szkl. oliwy musztarda pół szkl. czerwonego wytrawnego wina ziele angielskie cynamon cukier, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę drobno siekamy i w rondlu szklimy na oliwie. Obrane i umyte warzywa trzemy na tarce, a następnie dodajemy do cebuli. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Pomidory kroimy w ósemki, wraz z przyprawami dodajemy do jarzyn, gotujemy, aż będą miekkie. Wtedy przeiramy przez sito i wlewamy wino wymieszane z musztardą. Gotujemy, aż sos zgęstnieje.Studzimy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|