|
||||||||||
Suflet rumowyKrótki opis potrawyznakomity deser podaje się natychmiast po upieczeniuPotrzebne składniki jajka - 6 szt. cukier - 80 g cukier waniliowy - 1 op. sól - szczypta(y) rum - 4 łyżka(i) starta skórka z cytryny sok z cytryny mączka ziemniaczana - 50 g masło mąka Etapy przyrządzania1
Ubić żółtka, cukry z solą na białą pianę. Do masy dodawać rum, sok cytrynowy, startą skórkę, nadal ubijać.Pozostawić do schłodzenia, a przed ponownym użyciem (przed pieczeniam) znowu ubijać.
Kolejno dodać krem z żółtek, przesianą mączkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać z pianą. Formę do zapiekanek posmarować grubo masłem i wysypać grubo mieloną mąką. Napełnić formę do około dwóch trzecich wysokości, włożyć do gorącego piekarnika i piec w średniej temperaturze i zamkniętym piekarniku. Suflet podawać natychmiast po upieczeniu, w przeciwnym przypadku upadnie.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|