|
||||||||||
Krem brzoskwiniowyKrótki opis potrawyKrem brzoskwiniowyPotrzebne składniki 70 dag dojrzałych brzoskwiń (bez pestek) 6 łyżek cukru, duża cytryna, 4 płaskie łyżeczki żelatyny, , 2 szklanki bitej słodkiej śmietanki, 1 1/2 szklanki wody. Do dekoracji - małe wafelki i kilka świeżych brzoskwiń. Etapy przyrządzania1
Brzoskwinie rozgotować w wodzie z cukrem, przetrzeć przez nylonowe sitko, dodać sok z dużej cytryny i żelatynę namoczoną i rozpuszczoną w małej ilości wrzącej wody. Gdy masa ostygnie i zaczyna krzepnąć po brzegach, połączyć ją z bitą śmietaną, i odstawić na 1 godz. na dół lodówki.
Krem podawać w szklanej misie przybrany ćwiartkami brzoskwiń (bez skórki) i małymi wafelkami. Jest to bardzo smaczny, aromatyczny i orzeźwiający deser.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|