Kurczaki po chłopsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kurczaki po chłopsku

Potrzebne składniki

• 2 kurczęta, 5 dag masła,
• 10 dag ketchupu, 15-20 dag fasoli perłowej
• 5 dag orzechów włoskich bez łupin,
• sól, pieprz, majeranek do smaku.

Etapy przyrządzania

1
Oczyszczone kurczęta myjemy, odcinamy szyje i skrzydła, przekrajamy wzdłuż na połówki, nacieramy przyprawami i pozostawiamy w chłodnym miejscu na godzinę. Potem polewamy masłem, zrumieniamy z obu stron, skrapiamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Fasolę przebieramy, płuczemy, zalewamy wodą, gotujemy i pozostawiamy na godzinę. Potem gotujemy w tej samej wodzie i odcedzamy. Orzechy sparzamy wrzącą wodą, obieramy ze skórki, zcieramy. Miękkie kurczęta wyjmujemy, usuwamy częściowo kości, układamy w naczyniu przesypując fasolą i orzechami oraz przyprawami, skrapiamy jednocześnie ketchupem, zapiekamy w silnie nagrzanym piekarniku. Podajemy w naczyniu w którym się zapiekały. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher