|
||||||||||
Zupa "nic"Krótki opis potrawyNiby nic a jednak pychotka :)Potrzebne składniki 6 jajek 20 dag cukru 3/4 litra mleka 1 laska wanilii szczypta soli Etapy przyrządzania1
Żółtka ucieramy z 5 dag na jasny krem. Zagotowujemy mleko z rozszczepiona wanilia. Zalewamy goracym mlekiem mase jajeczna, caly czas mieszajac. Ibijamy na parze, az zgestnieje. Schladzamy. Rozdzielamy na porcje.
Bialka lekko solimy, ubijamy na piane. Dodajemy reszte cukru, caly czas ubijamy. W plaskim garnku zagotowujemy wode. Za pomoca 2 lyzek formujemy podluzne kluseczki i kladziemy na wrzatek. Gotujemy 45 sekund, nastepnie delikatnie przewracamy i gotujemy jeszcze 30 sekund. Ugotowane kluski ukladamy na waniliowym kremie. Mozemy udekorowac nitkami karmelu
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|