|
||||||||||
fondue czekoladoweKrótki opis potrawyfondue czekoladowePotrzebne składniki czekolada gorzka - 75 g czekolada mleczna - 75 g starta skorka z pomaranczy mleko - 75 ml likier pomaranczowy - 30 ml melon bialy i zolty ananas truskawki Etapy przyrządzania1
Do kociołka wkładamy pokruszoną czekoladę, wlewamy mleko i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy liker pomarańczowy. Owoce (poza truskawkami) obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojone owoce nadziewamy na szpadki i zanurzamy na chwilę w czekoladzie.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|