francuski przekladaniec

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Joozeph
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

francuski przekladaniec

Potrzebne składniki

• ciasto francuskie - 250 g
• olej
• cukier puder - 3 łyżka(i)
• tarta bulka - 10 g
• mleko - 500 ml
• smietanka kremowa - 120 ml
• cukier waniliniowy - 1 op.
• zoltka - 4 szt.
• cukier - 125 g
• maka - 2 łyżka(i)
• wódka - 1 łyżka(i)
• olejek rumowy - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
ciasto walkujemy na grubosc 3mm. Ukladamy je na wysmarowanej tluszczem i posypanej tarta bulka blaszce. Wkladamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C ZOltka ucieramy z cukrem i cukrem waniliniowym na puszysta biala mase, ddajemy make i mieszamy. Mleko zagotowujemy i wlewamy cienkim strumieniem do przygotowanej wczesniej masy, caly czas mieszajac. Calosc zagotowujemy i odstawiamy. Po ostudzeniu dodajemy smietanem ewentualnie alkohol oraz olejek i schladzamy w lodowce. Upieczone ciasto kroimy na 4 paski, z ktorych kazdy dzielimy na 3 rowne czesci. Platy ciasta przekladamy nadzieniem i w taki sposob otrzymujemy 3 warstwy ciasta i 2 warstwy nadzienia, Ciastka dekorujemy pudrem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Joozeph
Joozeph
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (5)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher