Szynka zawijana i zapiekana z serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Szynka zawijana i zapiekana z serem

Potrzebne składniki

• pieczarki - 250 g
• maslo - 2 łyżka(i)
• maka - 2 łyżka(i)
• smietana - 1/8 l
• biale wino - 1/8 l
• sol i pieprz bialy
• jajo - 1
• szynka gotowana - 400 g
• pomidory - 2

Etapy przyrządzania

1
Szybko zarumieniamy na maśle pokrojone na plasterki pieczarki. Mieszamy rozgrzany tłuszcz z mąką, uzupełniamy białym winem i śmietaną. Gotujemy gęsty sos. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy. Mieszamy pieczarki, a w sosie rozprowadzamy ser z jajkiem. Plasterki szynki kładziemy obok siebie i rozkładamy na nich nadzienie. Rolujemy i wkładamy do miski do zapiekania. Ozdabiamy plasterkami pomidorów, lekko posypujemy solą. Zwiniętą szynkę i pomidory posypujemy serem. Potrawę kładziemy na górnej półce nagrzanego uprzednio piekarnika i zapiekamy, aż ser się zrumieni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher