|
||||||||||
Pomidory faszerowaneKrótki opis potrawyPomidory ś doskonałe zarówno na zimno jak i na ciepłoPotrzebne składniki 6 pomidorów 6 łyżek bułki tartej 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżeczka posiekanego świeżego tymianku 2 łyżeczki oliwy sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Odkroić wierzchy pomidorów i odłożyć, a wnętrz wydrążyć łyzeczką, posolić lekko posypać pieprzem. Wymieszać bułkę tartą z oliwą, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą, pieprzem, natką i tymiankiem.
Tk przyrządzonym farszem wypełnić pomidory, nakryć wierzchami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec przez 15 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|