|
||||||||||
Zapiekane jabłka w kremieKrótki opis potrawyProste i pyszne.Potrzebne składniki twarde jabłka - 4 szt. cukier konfitura (np. wiśniowa) jajka - 4 szt. bułka tarta - 2 łyżka(i) skórka cytrynowa Etapy przyrządzania1
Obrane i wydrążone w środku jabłka, lekko obgotować (tak, by się nie rozleciały), posypać cukrem, napełnić konfiturami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przygotować krem: 4 żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać bułkę tartą i skórkę z cytryny. Ubić pianę z 4 białek i wszystko wymieszać. Kremem polać jabłka i zapiec w średnio nagrzanym piekarnik.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|