|
||||||||||
Roladki po duńskuKrótki opis potrawyRoladki po duńskuPotrzebne składniki szynka wieprzowa - 40 dag jajka - 2 szt. masło - 1 łyżka(i) żółty ostry ser - 10 dag mąka - 2 szczypta(y) natka pietruszki - szt. pieprz - szczypta(y) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Mięso podzielić na cztery porcje, lekko zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem.
2
Ugotowane na twardo i ostudzone jajka pokroić na połówki, ser pokroić w słupki.
3
Na mięsie ułożyć żółty ser oraz połówki jajek, posypać natką pietruszki. Mięso zwinąć w rulon i przewiązać nitką lub spiąć specjalną igłą.
4
Usmażyć na złoty kolor. Zrazy przełożyć do rondla, wlać 1/2 szkl. wody i dusić na niewielkim ogniu, aż będą miękkie.
5
Podawać z ryżem lub kluseczkami i surówką z czerwonej kapusty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|