|
||||||||||
Zupa meksykańskaKrótki opis potrawyZupa meksykańskaPotrzebne składniki mielone mięso - 1/2 kg cebula duża - 1 szt. kukurydza - 1 puszka(i) groszek - 1 puszka(i) fasola czerwona - 1 puszka(i) słoik koncentratu pomidorowego - 1 szt. kostka rosołowa - 1 szt. pieprz - szczypta(y) sól - szczypta(y) zioła prowansalskie - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na masełku, dodać do tego mięso mielonego, doprawić. W tym czasie do dużego garnka wlać kukurydzę, groszek i fasolkę (wraz z sokami), dodać kostkę rosołową. Postawić garnek na średni ogień. Przez ten czas mięso mielone będzie już przesmażone zmniejszyć pod nim gaz.
2
Gdy wywar z warzyw będzie ciepły dodać do tego mięso z cebulką, uzupełnić wodą żeby nie było zbyt gęste. Gdy zupa będzie już bardzo ciepła dodać słoik koncentratu pomidorowego , doprawić sporą ilością ziół prowansalskich, solą i pieprzem papryką. Zagotować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|