Zupa meksykańska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: plocia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa meksykańska

Potrzebne składniki

• mielone mięso - 1/2 kg
• cebula duża - 1 szt.
• kukurydza - 1 puszka(i)
• groszek - 1 puszka(i)
• fasola czerwona - 1 puszka(i)
• słoik koncentratu pomidorowego - 1 szt.
• kostka rosołowa - 1 szt.
• pieprz - szczypta(y)
• sól - szczypta(y)
• zioła prowansalskie - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na masełku, dodać do tego mięso mielonego, doprawić. W tym czasie do dużego garnka wlać kukurydzę, groszek i fasolkę (wraz z sokami), dodać kostkę rosołową. Postawić garnek na średni ogień. Przez ten czas mięso mielone będzie już przesmażone zmniejszyć pod nim gaz.
2
Gdy wywar z warzyw będzie ciepły dodać do tego mięso z cebulką, uzupełnić wodą żeby nie było zbyt gęste. Gdy zupa będzie już bardzo ciepła dodać słoik koncentratu pomidorowego , doprawić sporą ilością ziół prowansalskich, solą i pieprzem papryką. Zagotować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: plocia
plocia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (16)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher