|
||||||||||
Żurek z białą kiełbasąKrótki opis potrawyżurekPotrzebne składniki żur - 1/2 l włoszczyzna - pęczek biała kiełbasa - 30 dag jajka - 3 szt. czosnek - 2-3 ząbki sól pieprz majeranek suszony chrzan - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić, zalać 1,5 litra wody, gotować pod przykryciem 20 min, dodać kiełbasę i gotować następne 20 min, wyjąć kiełbasę i przecedzić wywar
3
Wlać do zupy żur, dodać majeranek, ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia, przyprawić do smaku solą pieprzem i chrzanem
4
Jajka ugotować na twaro, kiełbasę pokroic na kawałki, włożyć do zupy i mocno podgrzać, żurek rozlać do talerzy, dekorowac ćwiartkami jajek
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|