Cielęcina w ziołach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podaeać z kaszą lub ziemniakami oraz dowolną surówką i buraczkami.

Potrzebne składniki

• 50 dag cielęciny bez kości
• olej
• bazylia
• estragon
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• 2 ząbki czosnku
• ziele angielskie
• liść laurowy
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso natrzeć zmiarzdzonym czosnkiem i łyżką mieszaniny ziół. Odstawić na godzinke do lodówki. Obrumienić na patelni teflonowej, posmarowanej olejem, przełożyć do rondla, podlac wodą, posolić, dodac ziele angielskie i liść laurowy, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Wyjąć, pokroić w poprzek włókien, polać sosem z duszenia, posypać natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher