|
||||||||||
Cielęcina w ziołachKrótki opis potrawyPodaeać z kaszą lub ziemniakami oraz dowolną surówką i buraczkami.Potrzebne składniki 50 dag cielęciny bez kości olej bazylia estragon łyżka posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso natrzeć zmiarzdzonym czosnkiem i łyżką mieszaniny ziół. Odstawić na godzinke do lodówki. Obrumienić na patelni teflonowej, posmarowanej olejem, przełożyć do rondla, podlac wodą, posolić, dodac ziele angielskie i liść laurowy, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Wyjąć, pokroić w poprzek włókien, polać sosem z duszenia, posypać natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|