|
||||||||||
Zupa migdałowaKrótki opis potrawyPyszna zupka.Potrzebne składniki 1 szklanka migdałów 1,5 szklanki mleka parę kropli esencji migdałowej 10 dag ryżu 5 dag rodzynek 5 dag cukru Etapy przyrządzania1
Moczymy rodzynki. Migdały sparzamy, obieramy, wysuszamy, mielimy i zalewamy gorącym mlekiem. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Ryż gotujemy, dodajemy do zupy, słodzimy do smaku, doprawiamy esencją. Ozdabiamy rodzynkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|