|
||||||||||
Dorsz z sałatkąKrótki opis potrawyznakomicie smakujePotrzebne składniki filety z dorsza - 4 szt. jajka - 2 szt. mąka - 1 łyżka(i) tarta bułka - 4 łyżka(i) ziemniaki - 30 dag pęczki rzodkiewek - 2 szt. pęczek szczypiorku sól,pieprz olej do smażenia rosół - 1/2 szkl. musztarda - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach.Odcedż i osącz.Filety posól i panieruj kolejno w mące,jajkach i tartej bułce.Na rozgrzanym oleju smaż filety kilka minut na złoty kolor.Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki.Rzodkiewkę również pokrój w plasterki.Rosół podgrzej,przypraw solą i pieprzem i musztardą,polej ziemniaki i rzodkiewki.Przełoż do formy.Dodaj porcje ryby.Krótko zapiecz w rozgrzanym piekarniku.
Jak podawać?na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|