|
||||||||||
Żeberka w miodowej glazurzeKrótki opis potrawyżeberkaPotrzebne składniki żeberka - 80 dag mielony imbir - 1 łyżka(i) ostra papryczka chili czosnek - 2-3 ząbki sos sojowy - 3 łyżka(i) miód - 4 łyżka(i) sok z cytryny - 3 łyżka(i) wódka - 2 łyżka(i) bulion - 1/2 szkl. sól pieprz olej mąka - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Żeberka pokroić na małe kawałki
2
Czosnek obrać, zetrzeć na tarce
3
Papryczkę chili umyć, oczyścić z nasion pokroić
4
Miód dodać do imbiru, następnie czosnek, sos sojowy, papryczkę chili, wódkę, culion, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu oraz mąkę. Wymieszać, zalać żeberka marynatą, chłodzić 1-2 godziny
5
Żeberka wyjąć z marynaty, przysmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, podlać marynatą, dusić pod przykryciem ok 25 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|