|
||||||||||
Sos tatarskiKrótki opis potrawydoskonały do wędlinPotrzebne składniki surowe żółtko - 1 szt. olej - 25 dag winny ocet - 1 łyżka(i) korniszony - 2 szt. marynowane grzyby - 2 szt. musztarda - 1 łyżeczka(i) sól, pieprz, cukier - do smaku Przydatne akcesoriamiska, mikserEtapy przyrządzania1
Żółtka rozmieszać z octem, a następnie ucierać lub miksować, dodając po parę kropli oleju.
Do utartego sosu, który powinien mieć konsystencję majonezu, włożyć posiekane bardzo drobno korniszony i grzyby.
Doprawić musztardą, solą, pieprzem i cukrem.
Jak podawać?do wędlin Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|