|
||||||||||
Mus agrestowy z kiwiKrótki opis potrawyZupa owocowa.Potrzebne składniki 1/2 kg agrestu 2 owoce kiwi 3/4 litra wody 10 dag cukru kawałek skórki cytrynowej 1/2 laski wanilii cukier do smaku Etapy przyrządzania1
Wodę zagotowujemy z cukrem. Dodajemy oczyszczony agrest, skórke cytrynową, rozszczepioną wanilię. Gotujemy, aż agrest będzie miękki. Ocowe kiwi obieramy - jeden kroimy na plasterki, a drugi przepoławiamy. Przepołowione kiwi dodajemy do agrestu. Agrest miksujemyi przecieramy przez sito. Dosładzamy do smaku.
Podajemy schłodzony, przybrany plastrami kiwi.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|