|
||||||||||
Chłodnik z botwinkiKrótki opis potrawyPyszny chłodniczek. Nie tylko na upalne dni.Potrzebne składniki 1 pęczek botwinki 30 dag ogórków 3/4 litra zsiadłego mleka lub jogurtu 1 pęczek szczypiorku 1/2 pęczka koperku sok z cytryny 1/2 szklanki koncentratu burakowego sól i biały pieprz 4 jajka Etapy przyrządzania1
Botwinkę myjemy, oczyszczamy i gotujemy wraz z łodyżkami i małymi buraczkami w szklance osolonej wody. Dodajemy sok z cytryny. Wystudzamy.
Botwinkę mieszamy z jogurtem lub zsiadłym mlekiem i koncentratem. Obieramy ogórki, kroimy w kostkę, szczypiorek i koperek siekamy. Mieszzamy dokladnie wszystkie składniki i doprawiamy. Dobrze schładzamy.
GOtujemy jajko i studzimy je. Na talerzach kładziemy po 1 jajku pokrojonym w ćwiartki, nalewamy chłodnik i gotowe!!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|