|
||||||||||
Zupa węgierskaKrótki opis potrawyPyszna,aromatyczna zupa.Potrzebne składniki 25 dag surowej kiełbasy 3/4 litra rosołu 25 dag cebuli 20 dag rozgotowujących się ziemniaków 2 papryki olej do smażenia 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżk kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki ostej papryki 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Paprykę, kiełbasę, ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Kiełbasę i cebulę smażymy na oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy paprykę i ziemniaki. Smażymy moment, dodajemy rosół i dalej gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy przecier pomidorowy, zupę doprawiamy papryką, solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Podajemy gorącą, przybraną śmietaną i zieleniną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|