Zupa węgierska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna,aromatyczna zupa.

Potrzebne składniki

• 25 dag surowej kiełbasy
• 3/4 litra rosołu
• 25 dag cebuli
• 20 dag rozgotowujących się ziemniaków
• 2 papryki
• olej do smażenia
• 2 łyżki przecieru pomidorowego
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 2 łyżk kwaśnej śmietany
• 1/2 łyżeczki ostej papryki
• 1/2 łyżeczki kminku
• 1/2 łyżeczki majeranku
• 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Paprykę, kiełbasę, ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Kiełbasę i cebulę smażymy na oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy paprykę i ziemniaki. Smażymy moment, dodajemy rosół i dalej gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy przecier pomidorowy, zupę doprawiamy papryką, solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Podajemy gorącą, przybraną śmietaną i zieleniną.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher