Kotlety z kurczaka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne. Podawać z ziemniakami.

Potrzebne składniki

• mięso z udek - 50 dag
• białka - 2 szt.
• posiekana zielenina - 3 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• bazylia
• olej - 1 łyżka(i)
• czosnek - 1

Etapy przyrządzania

1
Udka umyć, osuszyć. Mięso pokroić i zemleć dwukrotnie w maszynce. Do masy mięsnej dodać rozkruszoną i przesianą przez sitko bazylie i białka, wyrobić dokładnie łyżką lub robotem. Przyprawić solą i pieprzem. Rękami zwilżonymi wodą przygotować owalne wałki, z których na wilgotnej desce formować wydłużone cienkie kotlety. Smażyć je, wkładając na teflonową patelnię posmarowaną oliwą lub olejem (rozgrzanym). Rumienić kotlety po obu stronach. Usmażone lekko skropić wodą, przykryć i wstawić na kilkanaście minut do piekarnika.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher