|
||||||||||
Kotlety z kurczakaKrótki opis potrawypyszne. Podawać z ziemniakami.Potrzebne składniki mięso z udek - 50 dag białka - 2 szt. posiekana zielenina - 3 łyżka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) bazylia olej - 1 łyżka(i) czosnek - 1 Etapy przyrządzania1
Udka umyć, osuszyć. Mięso pokroić i zemleć dwukrotnie w maszynce. Do masy mięsnej dodać rozkruszoną i przesianą przez sitko bazylie i białka, wyrobić dokładnie łyżką lub robotem. Przyprawić solą i pieprzem. Rękami zwilżonymi wodą przygotować owalne wałki, z których na wilgotnej desce formować wydłużone cienkie kotlety. Smażyć je, wkładając na teflonową patelnię posmarowaną oliwą lub olejem (rozgrzanym). Rumienić kotlety po obu stronach. Usmażone lekko skropić wodą, przykryć i wstawić na kilkanaście minut do piekarnika.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|