|
||||||||||
PiegusKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki mak - 1 szkl. mąka - 1 szkl. cukier - 1 szkl. białka - 1 szkl. margaryna - 1 kostka(i) proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) olejek migdałowy Etapy przyrządzania1
Kostkę margaryny stopić, dodać mak, mąkę i gotować przez chwilę na małym ogniu. Białka ubić stopniowo dodając cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy lub kilka kropel olejku migdałowego. Do ubitych na sztywną pianę białek dodać masę makową. Wlać do formy wyłożonej pergaminem. Piec 45 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu oblać czekoladą ze wszystkich stron.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|