Piegus

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pycha

Potrzebne składniki

• mak - 1 szkl.
• mąka - 1 szkl.
• cukier - 1 szkl.
• białka - 1 szkl.
• margaryna - 1 kostka(i)
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• olejek migdałowy

Etapy przyrządzania

1
Kostkę margaryny stopić, dodać mak, mąkę i gotować przez chwilę na małym ogniu. Białka ubić stopniowo dodając cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy lub kilka kropel olejku migdałowego. Do ubitych na sztywną pianę białek dodać masę makową. Wlać do formy wyłożonej pergaminem. Piec 45 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu oblać czekoladą ze wszystkich stron.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher