|
||||||||||
Rolada wołowaKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki mięso wołowe z udźca - 50 dag musztarda - 2 łyżka(i) grzyby - 10 dag ryż - 80 g szynka - 100 g masło jarzyny - 20 dag śmietana - 0,2 l sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Wołowinę rozbić na cienki plaster po czym posmarować go musztardą.W osobnych naczyniach udusić pokrojone grzyby i ryż. Gdy ryż i grzyby będą już gotowe wówczas rozkładamy je na wcześniej przygotowanym płacie mięsa.Na wierzch rozłożyć plasterki szynki posmarowane masłem.Całość zawinąć tak aby powstała rolada i zawinąć nicią aby się nie rozpadała. Roladę oprószyć solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego z rozgrzanym tłuszczem.Następnie podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem.Gdy mięso będzie półmiękkie wówczas dodajemy zielony groszek, brukselkę oraz pokrojoną w kostkę kalarepę i marchew.Gdy mięso będzie już gotowe wyjmujemy go a do jarzyn dodajemy śmietanę, Całość dokładnie wymieszać i zagotować.
Przed podaniem roladę kroimy w plastry i polewamy ją sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|