|
||||||||||
Pieczarki z dymkąKrótki opis potrawyPodaje do smazonej ryby lub kurczaka.Potrzebne składniki 1/2 kg pieczarek 1 pęczek dymki 1 łyżka oleju sezamowego 1-2 łyzki sosu sojowego kilka liści kolędry lub natki pietruszki sól i pieprz ewnt. szczypta curry Etapy przyrządzania1
Cebulke kroie łącznie z białą częścią . Pieczarki myje i kroie w ciękie plasterki. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam pieczarki i cebule, smaże na dość duzym ogniu, energicznie mieszając. Doprawiś olejem sezamowym, curry, pieprzem, zieleniną i sosem sojowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|