Zrazy rybne

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dietetyczne i dobre

Potrzebne składniki

• filety z dorsza - 4 szt.
• koncentrat pomidorowy - 3 łyżka(i)
• musztarda - 3 łyżka(i)
• cebula - 1 szt.
• sok z cytryny - 4 łyżeczka(i)
• ogórki konserwowe - 2 szt.
• natka pietruszki - 1 łyżka(i)
• sól,pieprz - 1/2 łyżeczka(i)
• olej - 6 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

patelnia

Etapy przyrządzania

1
Filety z dorsza przyprawić solą i pieprzem.Koncentrat wymieszać z musztardą i posmarować jedną stronę filetówOgórki i cebule pokroić na cienkie plastry,ułożyć na posmarowanej powierzchni filetów i zrolować.Na głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy ok.20 minut ze wszystkich stron.
2
Filety z dorsza przyprawić solą i pieprzem.Koncentrat wymieszać z musztardą i posmarować jedną strone filetów.Ogórki i cebule pokroić w cienkie plastry,ułożyć na posmarowanej powierzchni filetow i zrolować.Na patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy 20 minut ze wszystkich stron.

Jak podawać?

z ziemniakami posypane pietruszką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher