Zupa z brokułami Anieli

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
9 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa z brokułami

Potrzebne składniki

• brokuły - 1 puszka(i)
• boczki wedzonego - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Kości płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy 1 i 1/2 l wody, solimy. Gotujemy, zbieramy szumowiny. Włoszczyznę płuczemy, kroimy na kawałki. Natkę płuczemy, otrzepujemy z wody. Oczyszczoną świeżą włoszczyznę lub mrożoną włoszczyznę i natkę pietruszki dokładamy do garnka z kośćmi, gotujemy na najmniejszym ogniu około 1 godziny. Gotowy bulion przecedzamy. Bulion gotujemy, wrzucamy brokuły, gotujemy do miękkości według wskazówek na opakowaniu. Odcedzamy, bulion zachowujemy. W niewielkiej ilości bulionu roztapiamy serki topione, stale mieszając dolewamy resztę bulionu. Czosnek obieramy, siekamy. Wraz z brokułami dodajemy do zagęszczonego bulionu, wlewamy wino, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem podgrzewamy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher