|
||||||||||
Zupa z brokułami AnieliKrótki opis potrawyZupa z brokułamiPotrzebne składniki brokuły - 1 puszka(i) boczki wedzonego - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Kości płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy 1 i 1/2 l wody, solimy. Gotujemy, zbieramy szumowiny. Włoszczyznę płuczemy, kroimy na kawałki. Natkę płuczemy, otrzepujemy z wody. Oczyszczoną świeżą włoszczyznę lub mrożoną włoszczyznę i natkę pietruszki dokładamy do garnka z kośćmi, gotujemy na najmniejszym ogniu około 1 godziny. Gotowy bulion przecedzamy. Bulion gotujemy, wrzucamy brokuły, gotujemy do miękkości według wskazówek na opakowaniu. Odcedzamy, bulion zachowujemy.
W niewielkiej ilości bulionu roztapiamy serki topione, stale mieszając dolewamy resztę bulionu.
Czosnek obieramy, siekamy. Wraz z brokułami dodajemy do zagęszczonego bulionu, wlewamy wino, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem podgrzewamy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|