Dorsz z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczny z ziemniakami

Potrzebne składniki

• filety z dorsza - 80 dag
• sok cytrynowy - 4 łyżeczka(i)
• por - 2 szt.
• woda - 2 szkl.
• pieczarki - 20 dag
• mieszanka suszonych ziół - 1 łyżeczka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać sok z cytryny. Dodać rybę.Pory umyć, odrzucić zielone części. Części białe pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Dodać wraz z porami do ryby. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu około 15 minut. W połowie duszenia dodać zioła.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher