|
||||||||||
Zupa kukurydzianaKrótki opis potrawyKukurydziankaPotrzebne składniki cebula - 2 szt. jajka - 1 szt. kukurydza w puszce - 1 puszka(i) Etapy przyrządzania1
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy 150g (połowę) kukurydzy i podduszamy. Dodajemy rosół i dusimy wszystko pod przykryciem 10 - 15 minut. Zupę miksujemy. Mieszamy śmietanę z żółtkami i szafranem. Resztę kukurydzy dodajemy do zupy i podgrzewamy. Masę żółtkową dodajemy do zupy i mieszamy, podgrzewamy, ale nie dopuszczając do zagotowania, do smaku dodajemy sól i pieprz.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|