|
||||||||||
Zupa z soczewicąKrótki opis potrawycebula, 2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka imbiru w proszku, 2 kostki rosołowe, 1 kubek pomarańczowej soczewicy, 1 liść laurowy, 1 puszka mleka kokosowego, 3 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku, 2 ząbki czosnku, 10 ziaren pieprzu.Potrzebne składniki cebula - 1 szt. czosnek - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
Zagotować litr wody z kostkami rosołowymi. Pokroić w kosteczkę cebulę, posiekaj czosnek i przełożyć je do głębokiej patelni z olejem. Smażyć, dopóki cebula nie zrobi się szklista.
Mieszając zawartość patelni, dodać curry, liść laurowy, imbir i soczewicę.
Zmiażdżyć czarny pieprz i wrzucić go na patelnię. Zalać wszystko bulionem. Gotować do momentu, aż soczewica stanie się miękka
Jak podawać?cebula, 2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka imbiru w proszku, 2 kostki rosołowe, 1 kubek pomarańczowej soczewicy, 1 liść laurowy, 1 puszka mleka kokosowego, 3 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku, 2 ząbki czosnku, 10 ziaren pieprzu. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|