Zupa hiszpańska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: paula26013
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Kaloryczność:
563 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

6 średnich ziemniaków, marchewka, por, zielona pietruszka, 3-4 kostki rybnych filetów, liść laurowy, cebula, 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, pieprz, sól, wegeta.

Potrzebne składniki

• ziemiaki - 6 szt.
• marchewka - 1 ząbek(ząbki)
• cebola - szczypta szt.

Etapy przyrządzania

1
Do 3/4 garnka zimnej wody wrzucić obrane ziemniaki (w całości), do tego marchewkę pokrojoną w większa kostkę, por, liść laurowy, cebulę pokrojoną na ćwiartki i 2 ząbki czosnku, wlać 2 łyżki oliwki z oliwek i gotować aż ziemniaki zaczną mięknąć, następnie wrzucić kostki rybne i poczekać aż wszystko się ugotuje, przyprawić wegetą, solą i pieprzem, posypać zielona pietruszką.

Jak podawać?

6 średnich ziemniaków, marchewka, por, zielona pietruszka, 3-4 kostki rybnych filetów, liść laurowy, cebula, 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, pieprz, sól, wegeta. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher