|
||||||||||
Zupa z krewetkamiKrótki opis potrawy300g krewetek 3 średnie cebule 1szkl. gorącej wody 50g masła 4 ZIEMNIAKI 1/2 L mleka 100g żółtego sera natka pietruszki sól, pieprzPotrzebne składniki krewetki - 300 dag cebula - 3 szt. ziemniaki - 4 szt. Etapy przyrządzania1
Masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę na złoto. Cebulę przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, dodajemy ziemniaki pokrojone w drobną kostkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do drugiego naczynia wlewamy mleko, mieszamy ze startym serem, podgrzewamy, aż rozpuści się ser. Do garnka w którym gotują się ziemniaki pod koniec gotowania dodajemy oczyszczone krewetki i gotujemy tak długo, aż będą koloru różowego. Następnie zdejmujemy garnek z ognia, wlewamy masę serową i mieszamy, solimy do smaku. Posypujemy natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|