|
||||||||||
Pory zapiekane w śmietanieKrótki opis potrawyPor.Potrzebne składniki 80 dag porów 200 ml śmietany 1/4 kg twarozku smietankowego 6 łyżek startego żółtego sera 6 łyżki ziaren słonecznika sól i biały pieprz starta gałka muszkatołowa Etapy przyrządzania1
Dokładnie myjemy pory i odcinamy zielone części i korzonki. Kroimy na kawałki 1 cm długości. Gotujemy w osolonej wodzie z 3 minutki i osączamy. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem i wkładamy do niego pory. Solimy , pieprzymy i dodajemy gałke. Mieszamy twarożek ze śmietaną, ziarnami słonecznika i serem. Polewamy sosy i zapiekamy ok 14 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|