Ciasto z kremem budyniowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 35 dag
• jajko - 4 szt.
• masło - 20 dag
• cukier puder - 20 dag
• sok z cytryny - 1 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy - 1/2 op.
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• budyń czekoladowy - 1 op.
• mleko - 1/2 szkl.
• cukier - 2 łyżka(i)
• masło - 15 dag

Etapy przyrządzania

1
1. Masło utrzeć na puszystą masę, dodając cukier, cukier puder i żółtka. 2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dalej ucierać. 3. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo do masy. 4. Przełożyć do płaskiej formy, piec około 1 godziny w temperaturze 190 stopni C. 5. Budyń ugotować w mleku z cukrem, ostudzić, utrzeć z masłem, masą posmarować ciasto.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher