|
||||||||||
Ciasto z kremem budyniowymKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki mąka pszenna - 35 dag jajko - 4 szt. masło - 20 dag cukier puder - 20 dag sok z cytryny - 1 łyżeczka(i) cukier waniliowy - 1/2 op. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) budyń czekoladowy - 1 op. mleko - 1/2 szkl. cukier - 2 łyżka(i) masło - 15 dag Etapy przyrządzania1
1. Masło utrzeć na puszystą masę, dodając cukier, cukier puder i żółtka.
2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dalej ucierać.
3. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo do masy.
4. Przełożyć do płaskiej formy, piec około 1 godziny w temperaturze 190 stopni C.
5. Budyń ugotować w mleku z cukrem, ostudzić, utrzeć z masłem, masą posmarować ciasto.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|