|
||||||||||
Grzyby dobrej gospodyniKrótki opis potrawyGrzyby dobrej gospodyniPotrzebne składniki l kg grzybów świeżych (borowiki, gąski, maślaki) 15 dkg cebuli, 10 dkg boczku wędzonego, 150 ml śmietany, 10 dkg sera żółtego, natka pietruszki, sól, pieprz, czosnek i tymianek do smaku. Etapy przyrządzania1
Grzyby oczyścić (z maślaków zdjąć skórkę), opłukać, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z grzybami i dusić do miękkości często mieszając. Pod koniec duszenia wlać śmietanę.
Grzyby połączyć ze startym serem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody lub puree oraz surówkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|