|
||||||||||
Brukselka z pomidoramiKrótki opis potrawyPomysł na brukselkę. Pychotka z cielęcinką.Potrzebne składniki 80 dag brukselki 25 dag pomidorów 3/8 litra wody 3 łyżki oliwy z oliwek suszona bazylia 4 dag startego żółtego sera sól i biały pieprz Etapy przyrządzania1
Obieramy bruskelkę i myjemy ją. Nacinamy na krzyż od strony głębikow. Wkładamy je do osolnej wrzącej wody i gotujemy przez 20 minut. Pomidory sprzamy i przelerwamy zimną wodą. Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pomiodory. Podsmażamy je przez 5 mniut. Dodajemy odcedzoną brukselkkę i doprawiamy do smaku bazylia, solą i pieprzem. Przekładamy do miski i posypujemy tartym serem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|