|
||||||||||
Galaretka cielęcaKrótki opis potrawyPodawać z grzankami przygotowanymi bez tłuszczu.Potrzebne składniki 30 dag cielęciny z kością włoszcyzna bez pora łyżk żelatyny kilka gałązek koperku bazylia, sól, pół cytryny Etapy przyrządzania1
Mięso zalać wrzątkiem, gotować 30 min. Włoszczyzne obrać, pokroić dodać do mięsa razem ze szczyptą bazylii. Gdy warzyawa będą miękkie, zestawić z ognia, przestudzić, mięso oddzielić od kości, drobno pokroić.Żelatynę zamoczyć w kilku łyżkach zimnego wywaru. Gdy napęcznieje, podgrzać, mieszając. Dodać do pozostałego wywaru. W niewielkich miseczkach ułożyć mięso i pokrojone warzywa, zalać wywarem. Wstawic do lodówki do zagęstnienia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|