|
||||||||||
Krem porów z kurkamiKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki kurki - 50 dag por - 1 kg bulion warzywny - 1 i 1/2 l śmietana - 250 ml mąka - 2 łyżka(i) mas - 10 dag sól pieprz Etapy przyrządzania2
W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła, włożyć pory i mieszająć dusić 5 min. Pora zalać gorącym bulionem, gotować 20 min na małym ogniu pod przykryciem
4
5
Zupę z porów zmiksować, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować. Krem wlać na talerze, na wierzchu ułożyć duszone kurki
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|