|
||||||||||
Ryż ze szpinakiemKrótki opis potrawyBabeczki z ryżemPotrzebne składniki ryż naturalny - 30 dag szpinak - 30 dag czosnek - 3 bulion warzywny - 1 l oliwa z oliwek sól pomidor - do dekoracji Etapy przyrządzania1
1. Czosnek obrać, drobno posiekać.
2. Szpinak przebrać, umyć, osączyć, pokroić.
3. Podgrzać oliwę, podsmażyć posiekany czosnek, a kiedy zacznie się rumienić, dodać szpinak, smażyć razem przez 10 minut.
4. Wsypać ryż, wlać bulion i przyprawić, gotować 20 minut.
5. Napełnic ryżem kubeczki, łyżką docisnąć, aby ziarenka ryżu ściśle przylegały do siebie, wyjąć ryż, udekorować pomidorem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|