|
||||||||||
Placki po cygańskuKrótki opis potrawyDobrePotrzebne składniki ziemniaki - 1,5 kg cebula - 2 szt. jajko - 1 szt. mąka - 3 łyżka(i) sól wieprzowina - 3/4 kg czerwone papryki - 2 szt. pieczarki - 20 dag olej ogórki kiszone - 4 szt. bulion - 1 szkl. papryka chili koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Starte ziemniaki wymieszać z jajkiem, startą jedną cebulą, mąką,posolić.Usmażyć duże placki.Mięso pokroić w kostkę,posolić i smażyć na oleju.dodać pokrojone pieczarki,ogórki, paprykę i cebulę, chwilę smażyć.Do sosu wlać bulion, dodać koncentrat, przyprawić.Gotować mięso, aż będzie miękkie.Porcje mięsa i warzyw kłaść na placki.Każdy placek składać na pół, polewać sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|