|
||||||||||
Kruche ciastka z krememKrótki opis potrawyciacha z kremem ;]Potrzebne składniki mąka - 15 dag masło - 10 dag cukier - 5 łyżka(i) cukier waniliowy - 1 torebka jajko - 1 szt. cukier puder - 5 łyżka(i) sól - szczypta ajerkoniak - 3-4 łyżeczka(i) mleko - 200 ml śmietanka kremówka - 10 dag krem do tortów w proszku o smaku cappucino - 1 torebka Etapy przyrządzania1
Za pomocą miksera wymieszaj mąkę z masłem, cukrem, cukrem waniliowym, jajkiem i solą. Następnie szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, przykryj, ochładzaj 30 minut.
2
Ochłodzone ciasto rozwałkuj na placek o grubości 3-4 mm. Wytnij z niego 12 kółek o średnicy 7 cm, a z resztek maleńkie gwiazdki i księżyce. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 10 min w temperaturze 175*C
3
Cukier puder utrzyj z ajerkoniakiem. Posmaruj księżyce i gwiazdki. Przygotuj krem: śmietankę wymieszaj z mlekiem, dosyp proszek na krem cappucino. Ubijaj mikserem 3 min (na najwyższych obrotach). Gotowy krem ochładzaj 15 min.
4
Krem włóż do szprycy i wyciskaj po porcji na każde z kółeczek. W kremową masę powtykaj przygotowane wcześniej ciasteczka w kształcie gwiazdek i księżyców.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|