|
||||||||||
Rogaliki z marmoladąKrótki opis potrawyŁatwe w przygotowaniu i pyszne.Potrzebne składniki 50 dag mąki 5 dag drożdży 5 łyżek mleka 25 dag margaryny 2 jajka marmolada cukier puder do posypania proszek do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli Etapy przyrządzania1
W zimnym mleku rozpuścić drożdże. Proszek do pieczenia zmieszać z mąką, margaryną i z rozpuszczonymi drożdżami. Dodać cukier waniliowy i sól.
2
Wyrobić ciasto. Gdy będzie gotowe zawinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie podzielić je na dwie części.
3
Rozwałkować ciasto na grubość 3 m w kształcie koła, podzielić na 12 części w kształcie trójkątów i formować rogaliki nakładając do nich marmoladę.
4
Układać na pergaminie i piec w temp. 200 stopni przez 20 minut.
5
Gdy rogaliki wystygną posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|