|
||||||||||
Rumowy biszkoptKrótki opis potrawydo ciast z alkoholem lub z bakaliamiPotrzebne składniki 20 dag mąki 20 dag cukru pudru 3 jajka 160 ml rumu 3 łyżki mleka esencja waniliowa łyżka masła szczypta soli Etapy przyrządzania1
Ubić żółka z cukrem pudrem. Wymieszać z mlekiem, mąką, rumem i esencją. Z białek i szczypty soli ubić pianę. Połączyć z masą żółtkową. Przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|